EXPERTER PÅ FASADMÅLNING OCH FASADRENOVERING

Fönsterbyte Stockholm Uppsala & Södertälje

Byta fönster

När det dags att byta ut gamla uttjänta fönster och ge huset ett yttre lyft eller dra ner på uppvärmningskostnaderna? 

Innan du sätter igång med fönsterbytet kan det vara bra att fundera över anledningen. Så att du gör ett bra val, både för plånboken och miljön.

Hur mycket sparar man?

Många vill byta fönster för att spara energi och dra ner på uppvärmningskostnaderna.

  • Men hur mycket sparar du och hur lång tid tar det innan kostnaden för fönsterbytet går att räkna hem?
  • Att du sparar pengar är klart, men hur mycket och hur snabbt beror på många faktorer
  • Byter du till nya fönster med lägre u-värde kan du sänka värmen inne och behålla samma komfort.

Därmed sparar du rent teoretiskt pengar varje månad. Hur lång tid det tar innan du kan räkna hem det beror bland annat på hur huset i övrigt är isolerat, var i landet du bor och vad de ursprungliga fönstren är av för typ. Vill du dra ner maximalt på värmekostnaderna bör du även se till helheten och fundera på fler åtgärder som uppvärmning, tilläggsisolering och den dagliga värmeförbrukningen.

Det finns ett antal

Vi utför fönsterbyten i Stockholms alla kommuner samt Uppsala och Södertälje. Det börjar med att vi gör ett kostnadsfritt hembesök och lyssnar på dina önskemål och diskuterar förutsättningarna. Vi har ett brett sortiment av fönster och dörrar, samtliga måttbeställs enligt dina behov utan extra kostnad. Vi samarbetar  med de flesta tillverkarna i Sverige för leverans av våra fönster och dörrar.

Det finns en del saker som du kan ta ställning till redan nu och fundera på inför ett hembesök: Material & funktion

Material 

Vilken karaktär har huset? I äldre fastigheter kan trä-fönster vara det enda vettiga valet, då PVC och aluminium inte har samma traditionella utseende. I modernare hus kan det passa med både träfönster och underhållsfria aluminium och PVC-fönster. För att ha kvar den naturliga looken inåt är trä-aluminium ett bra alternativ, med en utsida av aluminium och trä som vetter mot rummen.

Slutligen kan du välja PVC-fönster, det mest kostnadseffektiva av de tre materialen. Plasten är extremt stryktålig mot väder och vind, den gulnar och spricker inte. Profilerna har en kärna av galvaniserat stål för stabiliteten.

Öppningsfunktion

Vilken funktion vill du ha på fönstren? För enkel tvättning har vi vridfönster som roterar kring en horisontell axel utanför karmen, eller Dreh/Kipp – ett inåtgående fönster med både sido och bottenhängning. Den mer klassiska öppningen är utåtgående sidohängda, men de är lite klurigare att rengöra på utsidan. När det kommer till dörrar finns det vanliga balkongdörrar, skjutpartier och vikpartier.

Boka ett besök och rådgör med våra fönsterexperter som har stor kunskap och kan hjälp dig vilka fönster som passar era behov bäst fyll i kontaktformuläret så återkommer vi snarast offertförfrågan.